ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА РАБОТНОТО ВРЕМЕ НА ЈАВНИТЕ ПАРКИРАЛИШТА ЗА ВРЕМЕ НА ДЕНОТ НА НЕЗАВИСНОСТА - 8 СЕПТЕМВРИ

 

Ја известуваме јавноста дека утре, 8 Септември 2023 година, по повод Денот на независноста, јавните паркиралишта Народен фронт, АМСМ, Дом на печат, ЗОИЛ, Тутунски комбинат и 8-ми Септември, ќе бидат слободни за паркирање, односно нема да се врши наплата на истите.

 

Јавните површини наменети за паркирање (зонските паркиралишта), исто така ќе бидат слободни за паркирање, освен зона А0 (Водно), кадешто продолжува редовно работно време 09:00 - 16:00часот.

 

Јавните паркиралишта пак, Кочо Рацин, Градска болница, Клинички центар „Мајка Тереза“, Треска, како и катните гаражи „Беко“ и „26 Јули“, ќе работат со редовно работно време од 00:00 до 24:00 часот.

 

ЈП „Градски паркинг“ – Скопје, на сите граѓани на Републиката им го честита 8 Септември - Денот на независноста.